Bel 033 4602302 of mail naar info@spigt.nl

Arbeidsregels.nl

Gepubliceerde uitspraken op Rechtspraak.nl.
  1. Arbeidsrecht WWZ. Niet voldaan aan herplaatsingsvereiste
  2. Werknemer is na een dienstverband van 35 jaar ten onrechte op staande voet ontslagen. De arbeidsovereenkomst is ontbonden op de e-grond. De gedragingen van de werknemer zijn verwijtbaar, maar kwalificeren niet als ernstig verwijtbaar handelen en nalaten. Aan de werknemer komen daarom de bedragen aan achterstallig loon en transitievergoeding toe. Arbeidsrecht Wwz.
  3. Ontbinding arbeidsovereenkomst op de e-grond. Geen billijke vergoeding, wel transitievergoeding.
  4. Arbeidsrecht. Werknemer moet studiekosten terugbetalen. Opleiding tot Combimachinist internationaal is geen verplichte scholing. Werkgever heeft voldaan aan het kenbaarheidsvereiste, zoals volgt uit Muller / Van Opzeeland. Beroep op terugbetalingsverplichting niet naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar, omdat niet is gebleken dat werknemer geen andere keuze had dan om zi...
  5. Art. 81 lid 1 RO. Arbeidsrecht. Kan periode van 10 minuten tussen verplichte aanwezigheid op het werk en begin van de dienst worden aangemerkt als betaalde werktijd?
  6. Arbeidsrecht. Kwalificeert rechtsverhouding tussen UMCG en beurspromovendi uit een bepaalde periode als arbeidsovereenkomst in de zin van art. 7:610 BW? Besluit experiment promotieonderwijs (Stb. 2016, 3). Reikwijdte art. 7:615 BW (oud) en art. 134 Ambtenarenwet (oud) en (voorgangers) van art. 4.5 WHW. Gevolgen Wnra.
  7. Ontslag op staande voet geldig. Werknemer heeft niet meegewerkt aan re-integratie en heeft zich onbereikbaar gehouden. Ernstig verwijtbaar handelen en nalaten. Alle verzoeken van werknemer afgewezen.
  8. Deze zaak gaat over een werknemer die door zijn werkgever op staande voet is ontslagen vanwege het mee naar huis nemen van worsten. De kantonrechter oordeelt dat het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is omdat onvoldoende gebleken is van een duidelijk beleid omtrent het meenemen van de worsten en omdat het aannemelijk is dat er sprake was van een gebruik ten aanzien van het meenemen door...
  9. De kantonrechter is van oordeel dat de werknemer zich terecht beroept op de hem toekomende klokkenluidersbescherming tegen benadeling. De officiële waarschuwing en de non-actiefstelling moeten in deze context worden bezien en zijn dus niet terecht.
  10. wn geen aanspraak op aanzegvergoeding, wel toewijzing gedeeltelijke wettelijke verhoging
  11. Deelgeschil. Schade in uitoefening werkzaamheden. Verzoek afgewezen. De zaak leent zich niet voor een deelgeschil: bewijslevering nodig.
  12. Verstek; vordering tot betaling gefixeerde schadevergoeding toegewezen
  13. De arbeidsovereenkomst is op verzoek van werkgever niet verlengd. Werknemer verzoekt tot betaling transitievergoeding, onterechte inhoudingen op het loon, achterstallig loon en aanmelding bij een pensioenuitvoerder met afdracht van de pensioenpremie over de duur van het dienstverband. Werkgever heeft geen verweer gevoerd en is niet verschenen, zodat de verzoeken van werknemer als niet weersprok...
  14. Werknemer heeft mogen begrijpen dat werkgever arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. Opzegging niet rechtsgeldig. Veroordeling om billijke vergoeding van 1 maandsalaris, gefixeerde schadevergoeding, transitievergoeding, 13e maand en loon over opgebouwde vakantiedagen te betalen.
  15. Ontslag op staande voet niet rechtsgeldig. Toekenning billijke vergoeding, transitievergoeding, achterstallig loon en vakantiegeld.
  16. Arbeidszaak. Het ontslag op staande voet is terecht gegeven. Werknemer heeft ernstig verwijtbaar gehandeld en is het vertrouwen van werkgever onwaardig geworden. Het verzoek tot vernietiging van het ontslag op staande voet wordt dan ook afgewezen, evenals de overige door werknemer verzochte vergoedingen. In het tegenverzoek wordt de werknemer veroordeeld de hem ter beschikking gestelde auto aan...
  17. arbeidsrecht
  18. Kort geding. Loonvordering. Is de gedaagde partij werkgever van eisende partij?
  19. Arbeidsrecht. Ontslag op staande voet houdt geen stand, want niet onverwijld gegeven. Werknemer heeft wel ernstig verwijtbaar gehandeld. Geen billijke vergoeding, wel een gedeeltelijke transitievergoeding (luizengaatje) en de gefixeerde schadevergoeding toegekend. Werkgever heeft de onderzoekskosten ten onrechte verrekend met de eindafrekening.
  20. Ontslag op staande voet van statutair bestuurder onterecht gegeven. Billijke vergoeding toegewezen.
  21. Werkgever heeft arbeidsovereenkomst eenzijdig opgezegd. Werkneemster stemt niet in met intrekking van de opzegging en verzoekt een vergoeding wegens onregelmatige opzegging en het resterende deel van de transitievergoeding waar ze recht op heeft, omdat de opzegtermijn niet in acht is genomen.
  22. ontbinding arbeidsovereenkomst op de g-grond. Ernstig verwijtbaar handelen werkgever, begroting billijke vergoeding
  23. Mondelinge tussenbeschikking met bewijsopdracht aan werkgever.
  24. Werknemer, in dienst van een Kroatische werkgever, was in Nederland tewerkgesteld en is op staande voet ontslagen. Alleen de Kroatische rechtspersoon heeft als werkgever te gelden, omdat de rechtszekerheid zich in dit geval verzet tegen geruisloze vervanging van de bestaande verhouding van ingeleende werknemer tot inlener in een arbeidsovereenkomst. Het ontslag op staande voet wordt vernietigd...
  25. Kantonrechter heeft arbeidsovereenkomst ontbonden van docent-assistent op middelbare school, met toekenning van transitievergoeding. Werknemer heeft op Paarse Vrijdag mondeling en fysiek duidelijk gemaakt dat Paarse Vrijdag en homoseksualiteit niet te verenigen is met zijn geloof en is daarin blijven volharden. Werknemer doet een beroep op vrijheid van meningsuiting en godsdienst. Gelet ook op...
  26. Het hof komt evenals de kantonrechter tot het oordeel dat het ontslag op staande voet van werknemer door werkgever rechtsgeldig is.
  27. Mondeling vonnis. Loonvordering afgewezen omdat niet kan worden vastgesteld dat partijen een hoger uurloon hebben afgesproken dan het uurloon dat door de werkgever aan de werknemer is uitbetaald.
  28. Geen sprake van arbeidsovereenkomst tussen partijen; vordering daarom afgewezen.
  29. Art. 7:668a BWSXM niet toepasselijk; daarom is einde gekomen aan het dienstverband.
  30. Kennismigrant. Opvolgende arbeidsovereenkomsten? Overeenkomst voor onbepaalde tijd?
  31. niet voldaan aan voorwaarden ontslag op staande voet, scenario leest als film maar verhaal zonder feitelijke onderbouwing, billijke vergoeding van € 10.000,-, gefixeerde schadevergoeding, transitievergoeding.
  32. Ontslag op staande voet. Werkneemster werkt met toestemming van werkgever langere tijd thuis vanuit Turkije. Eis werkgever om onmiddellijk terug te keren naar Nederland nadat zij heeft verteld dat zij zwanger is, is geen redelijk bevel. Het ontslag op staande voet wordt vernietigd.
  33. Er staat geen opzegverbod wegens ziekte aan ontbinding in de weg. De arbeidovereenkomst wordt ontbonden wegens een verstoorde arbeidsrelatie.
  34. Manager/vereffenaar van Venezolaanse bank heeft aanspraak op doorbetaling van loon tot de beëindiging van de overeenkomst.
  35. Ontbindingsverzoek ogv verstoorde arbeidsverhouding wordt afgewezen. Na het vertrek van de oud leidinggevende en de ziekmelding van de nieuwe leidinggevende, heeft de directie de dagelijkse leiding over het museum overgenomen. Hierdoor hebben directie en werknemer ineens vaker met elkaar van doen gehad. Er zijn weliswaar pittige gesprekken gevoerd tussen partijen, waarbij de werknemer ook kriti...
  36. Verweerder heeft de arbeidsovereenkomst van verzoeker opgezegd met een beroep op de proeftijd. Tussen partijen staat ter discussie of de proeftijd rechtsgeldig is. Volgens verzoeker is een arbeidsovereenkomst gesloten voor de duur van 6 maanden en niet voor de duur van 6 maanden en 1 dag. Gelet op het feit dat in de arbeidsovereenkomst expliciet is opgenomen dat het een arbeidsovereenkomst voor...
  37. In deze zaak verzoekt een werknemer onder meer om een werkgever te veroordelen tot beta¬ling van een vergoeding wegens onregelmatige opzegging, na een ontslag op staande voet. De kanton¬rech¬ter wijst het verzoek toe. Naar het oordeel van de kantonrechter is het ontslag namelijk niet (rechts)geldig.
  38. Uitleg bepaling begrip 'feitelijk loon' in artikel 4.7 horeca-cao bij deeltijd werk. Kantonrechter is van oordeel dat werkgever terecht geen cao-loonsverhoging heeft uitbetaald. Werkgever is voor het begrip 'feitelijk loon' terecht uitgegaan van het loon naar evenredigheid van de deeltijd-arbeidsomvang. Wijziging van eis (vermeerdering) na dupliek wordt ambtshalve buiten beschouwing gelaten.
  39. Arbeidsrecht WWZ en WNRA; tussenuitspraak met vaststelling dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld en er daarom reden is voor toekenning van een billijke vergoeding op de voet van art. 7:671b lid 9 sub c BW; nadat partijen zich nader hebben uitgelaten over de hoogte van de billijke vergoeding komt het hof in de eindbeschikking tot veroordeling tot betaling van een billijke vergoed...
  40. Concurrentie- en relatiebeding
  41. Arbeidszaak. WWZ. Ontbinding op de e-grond vanwege niet voldoen aan re-integratieverplichtingen door werknemer toegewezen. Ernstig verwijtbaar handelen. Geen transitievergoeding toegekend.
  42. Leer-/arbeidsovereenkomst. Onrechtmatig ontslag op staande voet. Toewijzing billijke vergoeding en transitievergoeding. Afwijzing gefixeerde schadevergoeding. Diverse nevenverzoeken en tegenverzoek.
  43. Veroordeling tot uitbetaling loon tijdens ziekte. De werkgever mocht de betaling van het loon niet opschorten en mocht ook geen loonstop toepassen.
  44. Tussen partijen is geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaan.
  45. Ontbinding arbeidsovereenkomst werknemer Gemeente op grond van 7:686 BW. Grensoverschrijdend gedrag. Ernstig verwijtbaar handelen.
  46. Art. 7:682 lid 1 onder BW. Opzegging arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet het gevolg van ernstig verwijtbaar handelen werkgever. Verzoek billijke vergoeding afgewezen.
  47. Tussenarrest. Werknemer vordert onder meer achterstallig loon van werkgever. Werkgever betwist dat zij de werkgever is en voert verweer tegen de hoogte van de vordering. De werkgever wordt als werkgever aangemerkt. Werknemer krijgt de gelegenheid om een aangepaste loonberekening in te dienen.
  48. Werkneemster vordert onder meer achterstallig loon van werkgeefster. Werkgeefster betwist dat zij de werkgeefster is en voert verweer tegen de vordering. Het hof komt tot het oordeel dat zij als werkgeefster moet worden beschouwd, dat de (loon)vorderingen terecht zijn toegewezen en veroordeelt werkgeefster tot betaling van de werkelijke advocaatkosten van werkgeefster wegens misbruik van proce...
  49. Ontbinding arbeidsovereenkomst in verband met duurzaam verstoorde arbeidsverhouding (7:669 lid 3 sub g BW), werkneemster is aangesproken op het niet uitvoeren van een taak, de houding van werkneemster heeft de situatie doen escaleren, collega’s zijn verhaal gaan halen bij de directie en hebben hun vertrouwen in (de samenwerking met) werkneemster opgezegd. De zienswijze van werkneemster strookt...
  50. Pensioenrecht; voorwaardelijke dan wel onvoorwaardelijke indexatie na een overname.